Hoe werkt het en met welke thema’s en klachten kun je bij mij terecht?

Wat is integratieve coaching, counseling & therapie?

Jij bent uniek. Jouw lichaam, jouw denken, jouw emoties, jouw zijn, jouw relaties en de manier waarop jij je verbindt. Soms is dat uit balans.

Bij een integratieve aanpak gaan we ervan uit dat jij alles al in je hebt om je doel te kunnen bereiken. Ook al voelt dat nu niet zo. Ik help je om je kwaliteiten en vaardigheden te ontdekken en te leren gebruiken. Jij staat centraal en samen stellen we een kortdurend programma op maat op. Na het eerste gesprek heb je meteen al meer grip op je probleem.

Bij een integratieve aanpak - ook wel holistisch of integraal genoemd - wordt uitgegaan van:

  • de kwaliteiten, mogelijkheden en innerlijke wijsheid van een cliënt

  • een gelijkwaardige relatie gebaseerd op vertrouwen en respect

  • een resultaat- en doelgerichte benadering

  • een kortdurend en overzichtelijk therapeutisch behandeltraject

  • een op het individu gebaseerd behandelplan

  • een holistische aanpak waarbij lichaam en geest verbonden zijn

Voor welke thema’s en klachten kun je bij mij terecht?

  • Stress en Burn-out

    Ben je gespannen, onrustig of pieker je veel? Heb je last van slaapproblemen, vermoeidheid of ben je snel geïrriteerd? Kun je je niet concentreren, ben je besluiteloos of wordt je overspoeld door emoties? Hebt je last van lichamelijke klachten?

  • Eigenwaarde en zelfbeeld

    Zijn er situaties waarin je erg twijfelt aan jezelf, weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld hebt? Heb je moeite met grenzen stellen? Durf je slecht voor jezelf op te komen? Heb je gevoelens van minderwaardigheid of onzekerheid in je relatie?

  • Angstklachten en onzekerheid

    Ben je bang om te spreken in het openbaar of fouten te maken? Ook paniekaanvallen en fobieën kunnen worden aangepakt. Ben je perfectionistisch, erg onzeker of bang dat je het niet goed doet? Misschien heb je last van faalangst, angst voor kritiek of afwijzing?

  • Traumaverwerking en EMDR

    Heb jij één of meerdere schokkende gebeurtenissen meegemaakt, zoals een ernstig verkeersongeluk, een brand, een overval, misbruik of het overlijden van een dierbare? Of ben je hiervan getuige geweest? Heb jij nog last van flashbacks, herbelevingen of vervelende gevoelens m.b.t. deze onverwerkte gebeurtenis? EMDR kan uitkomst bieden.

  • Persoonlijke ontwikkeling

    Wil je groeien, je kwaliteiten en talenten tot uiting laten komen? Wil je je zelfinzicht vergroten? Wil je interne en externe conflicten oplossen? Wil je vaste belemmerende patronen doorbreken? Wil je prestatieverbetering in studie of werk? Wil je grip krijgen op je emotionele beleving? Wil jij je zelfvertrouwen vergroten en je sociale vaardigheden verbeteren?

  • Werk en carrière

    Zie jij op tegen de maandag? Heb je problemen op de werkvloer, regelmatig conflicten of last van een dominante manager? Wil je eigenlijk een andere baan maar durf je niet? Wil jij je vaardigheden verbeteren zoals presenteren, assertiviteit, time management, communiceren, samenwerken? Wil jij je eigen mogelijkheden, talenten en kwaliteiten ontdekken?

  • Rouwverwerking

    Heb je te maken met verlies van een dierbare, je baan, je gezondheid, je relatie? Heb je moeite om tot rust te komen na deze ingrijpende ervaring? Of heb je moeite met een nieuwe levensfase zoals de overgang, de kinderen gaan het huis uit of je gaat met pensioen?

  • Lichamelijke vage klachten

    Heb je last van lichamelijke klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak zoals onverklaarbare hoofdpijn, buikpijn of maag- en darmklachten? Misschien heb je last van hyperventilatie of hartkloppingen? Gaan de dingen niet zoals jij het wilt of heb je jouw gevoelens niet meer in de hand?

  • Zingeving

    Denk je wel eens: waar doe ik het allemaal voor of is dit het nou? Twijfel je aan een volgende stap of sta je voor belangrijke keuzes in je leven? Wat in jouw leven geeft jou zin en energie en hoe geef jij zin en betekenis aan je leven? Wat zijn mijn doelen, waar word ik door geraakt?

Wat is het verschil tussen coaching, counseling & therapie?

Coaching is geschikt wanneer je wilt werken aan persoonlijke doelen en groei, bijvoorbeeld ten aanzien van je levensstijl, studie of werk. Het is een gestructureerd en doelgericht proces waarbij het gaat om het ontwikkelen van bepaald gedrag wat je moeilijk vindt in een specifieke situatie. Ik help je uit te vinden wat je wilt bereiken en begeleid je om stappen te zetten richting je doel.

Counseling wordt ingezet bij lichte psychische problematiek zoals aanhoudende stressklachten of je niet gelukkig voelen in studie, werk of in je relatie. Wanneer je met coaching vastloopt, bijvoorbeeld wanneer je wel weet wat jij moet doen en dat ook kan en wil, maar het toch niet op de essentiële momenten lukt. Grote kans dat een innerlijk blokkade jou belemmert. Door counseling krijg je beter inzicht in je eigen denken, voelen en handelen. Daarbij richt counseling zich primair op het 'hier-en-nu'. Counseling heeft veel raakvlakken met psychotherapie. Zo worden verschillende inzichten uit de psychotherapie toegepast met als doel om problemen op te lossen of te verlichten. Counseling is ook zinvol bij begeleidingsvragen waar het gaat over de ‘zin’ van het leven ofwel levensvragen. Counseling houdt zich niet bezig met psychiatrische stoornissen of zware psychosociale problematiek.

Therapie wordt toegepast als het probleem nog dieper geworteld is. Wanneer heftige traumatische ervaringen jou belemmeren om je voldoende sterk te voelen om situaties het hoofd te bieden, dan is er nog meer nodig. Bij psychotherapie staat het aanpakken van de oorzaak van een probleem centraal. Je kunt werken met het verleden en met de patronen die je in de loop van je leven hebt ontwikkeld, en waar je nu last van hebt. Wat psychotherapie uiteindelijk beoogt is de ervaring van keuzevrijheid. Wie, bijvoorbeeld, gevoelens van boosheid ervaart kan leren kiezen hoe daar in de buitenwereld mee om te gaan.

In de praktijk versterken coaching, counseling en therapie elkaar.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op via 06 31694231 of stuur een e-mail naar contact@newdaycoaching.nl

Hoe verloopt het intakegesprek?

Tijdens de eerste sessie (intakegesprek) krijg je al inzicht en zet je de eerste stap op weg. We bespreken wat precies je probleem is en waaraan je wilt werken. Samen stellen we je doelen vast en maken een plan van aanpak. Aangezien ieder mens uniek is en dus ook iedere klacht en elk probleem, wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Hiermee ga je aan de slag door het in jezelf aan te pakken. Dat verlangt van jou een bereidheid om het aan te gaan en te veranderen in jezelf.

In 6 stappen stellen we een doelgericht plan op wat voor jou nodig is om je weg te vinden naar hoe jij je wilt voelen en hoe jij de dingen anders wilt aanpakken.

  1. Help! Hoe kom ik verder?

  2. Zo wil ik mij voelen!

  3. Dus zo zit het

  4. Hoe ga ik het aanpakken?

  5. Aan het werk!

  6. Ik kan weer verder

We spreken af hoeveel sessies er ongeveer nodig zijn om je doel te bereiken. Gemiddeld zijn dat er 5-7 sessies voor coaching en 7-15 sessies voor counseling. Het kan ook voorkomen dat er binnen 3 sessies al succes wordt behaald en het traject eerder gestopt kan worden. Na de eerste sessie kun je bepalen of je verder wilt met het traject. Samen evalueren wij regelmatig hoe het gaat, wat je nog nodig hebt, wat goed of minder goed voor jou werkt om de begeleiding te optimaliseren zodat jij sneller en effectiever stappen kan maken.

Kwaliteit en Klachtenregeling

New Day Coaching & Therapie is voor het bieden van kwalitatief goede zorg gehouden aan de wetgeving van de overheid, zoals vastgelegd in de ‘Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg’.

De therapeut is gehouden aan de beroepscode van de beroepsvereniging NFG. Wanneer de cliënt feedback heeft over de therapeut en/of de vorm van de behandeling, benadering of aanpak, zal de cliënt dit als eerste aan zijn therapeut zelf mededelen. Wanneer dit niet leidt tot een genoegzame oplossing kan een onafhankelijke klachtenfunctionaris worden ingeschakeld via de beroepsvereniging NFG of kan een klacht worden ingediend bij de beroepsvereniging via deze link